Postup na marcipánku
V míse smícháme sušené mléko, cukr, med a máslo. Dobře prohněteme a po troškách přidáváme vodu; s tou opatrně, ať není hmota příliš řídká. Z hmoty by se mělo dát snadno modelovat, ale nesmí se drobit, nebo být naopak příliš měkká.
Teď hmotu obarvěte hnědou barvou, ze zkušenosti doporučuji gelové barvy, jsou sytější a hmota po nich nehořkne.
Nyní stačí už jen vymodelovat, co vás napadne. Fantazii se meze nekladou. Některé části můžete natřít zlatou barvou, spolu s hnědým odstínem hmoty dostanou krásný měděný nádech.
Postup na klobouček
Vezměte si kousek hmoty a rozválejte ji válečkem přes mikrotenový sáček. Pomocí kulatého vykrajovátka vykrojte kolečko. To si odložte na talířek a z obou stran ho něčím jemně podepřete. Vezměte si větší kousek a vytvarujte si z něj malý váleček, který bude na jedné straně užší. Potom ho na užší části lehce potřete vodou a slepte s vytvarovaným kolečkem. Můžete ho potřít zlatou barvou, nebo na něj nalepit ozubená kolečka (která vytvoříte pomocí kulatých vykrajovátek) potřená zlatou barvou.
Dobrou chuť!
Autor článku: Layla
Steampunkový cupcake
Vykrojení kolečka
Vyválení válečku
Zdobení barvou
Vyválení placky z hmoty
13