Těsto
- 50 g kakaa
- 240 ml vařící vody
- 90 g polohrubé mouky
- 85 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 113 g másla pokojové teploty (podle mých zkušeností je lepší to s vyšším obsahem tuku, min. 80 %)
- 200 g cukr krystal
- 2 velká vejce
Postup
Předehřejeme troubu na 190 stupňů. Začneme tím, že si z ledničky vytáhneme vajíčka a máslo a kakao rozmícháme ve vroucí vodě. První zkouška trpělivosti je tu - kakao musíte nechat zchladnout zpět na pokojovou teplotu. Dejte tomu alespoň 15 minut, pokud jste vážně netrpěliví.
V míse si zatím rozmíchejte obě mouky, prášek do pečiva a sůl.
Změklé máslo nakrájené na kostičky vyšlehejte v mixéru na nejvyšší otáčky do pěny, přidejte cukr a šlehejte další minutu až dvě. Přidejte vajíčka, pěkně jedno po druhém, až se úplně smísí se zbytkem. Teď přidáme směs sypkých ingrediencí a na nižších otáčkách šleháme jen do té doby, než se spojí se zbytkem.
Nakonec přidáme zchladlé rozmíchané kakao s vodou a dáme prostor mixéru. Šleháme na nejvyšší otáčky asi dvě minuty.
Když máme těsto hotové, připravíme si formičky na muffiny. Těsta bude cca na 16 cupcaků, stejně tak krém, tak s tím počítejte. Formičky naplňte asi do dvou třetin, víc ne. Já to plním plastovou odměrkou na tekutiny, je to tak nejjednodušší, ale klidně to tam dávejte třeba trychtýřem.